1957 BSA (BIRMINGHAM SMALL ARMS) B31 MOTOSİKLET

1860’lı yıllarda aslen silah üreten marka, 1900’lerin başında motosiklet üretimine başladı. Savaş sırasında kullanılacak kaliteli motorlar üreten BSA, İngiliz ordusuna sattığı hızlı ve sağlam motorlar ile ün kazanmıştır. 2. Dünya Savaşı için en fazla motosiklet üreten marka olarak tarihe geçen BSA, ilerleyen yıllarda pek çok motosiklet serisi üretmiş ve günümüzde en iyi klasik motor markası olarak kabul edilmektedir.

Sepetli tasarımı ile tanınan M serisi 2. Dünya Savaşı sırasında öncü ve izci birlikler tarafından kullanılmıştır. 1973 yılında üretime son vermiştir.

Müzemizde bulunan BSA B31, ilk olarak 1945’te piyasaya sürülmüş ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra şirket tarafından tanıtılmıştır. Savaş öncesi tasarımlara dayanarak, 348 cc deplasmanlı tek silindirli dört zamanlı bir motor kullanılmıştır. Şase ve gövde yapısında ilk üretildiği yıllara göre, belirgin değişiklik yapılmamış ve özgün tasarımını korumuştur.

1957 model BSA B31 Motosiklet, Kasım 2020 tarihinde M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’ne Yener Sonuşen’in katkılarıyla kazandırılmıştır.